fbpx

cf_020614_05

This contemporary residence is designed to seamlessly open unto the panoramic coastal ridge-top site via expansive operable glazed walls. The glazed transparency is balanced and the home is anchored in place by substantial cut native sandstone walls. The architectural design evolved from our client’s desire for a home that is a tranquil place for living, art and retreat.

The project site is located on a ridge in the foothills of Carpinteria, ten miles down the coast from Santa Barbara. The program asked for a master suite, one guest room, a study for two, a more contained den and an informal open living space they could share with their children and grand children. The site strategy was to separate the guesthouse, pool and pool house from the main house, by locating them amongst the oaks on a lower terrace. The smaller structures were easier to place around the mature oak trees without disturbing their root systems. Each structure has its own orientation and privacy.

cf_020614_10

cf_020614_12

cf_020614_14

cf_020614_15

http://www.contemporist.com/2014/06/02/the-carpinteria-foothills-residence-by-neumann-mendro-andrulaitis/

Pin It on Pinterest